Paarden: (0561) 688 555        Rundvee & Gezelschapsdieren: (0561) 612 282

Maak van je hond/kat geen asielzoeker!

Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar soms ontsnapt je huisdier en wordt door iemand anders gevonden. Dan is het erg handig om te weten wie het dier is en bij welke eigenaar het hoort! Dit kan geregeld worden door middel van een chip, een klein implantaat dat onder de huid wordt ingebracht. Bij honden die vanaf 1/4/2013 in NL aankomen/geboren worden is een chip verplicht. Voor katten geldt nog geen verplichting maar hier wordt wel aan gewerkt. Als u met uw dier naar het buitenland gaat, is een chip altijd verplicht. Let op: een chip is geen eigendomsbewijs!

Het chipnummer kan door de dierenarts of dierenambulance worden afgelezen. Mits de chip goed geregistreerd staat, kan op die manier de eigenaar achterhaald worden.

Is uw dier gechipt? Check dan of het dier ook juist geregistreerd is en of alle gegevens nog kloppen. Dit kan door het chipnummer in te voeren op www.chipnummer.nl. Indien nodig kunt u zelf de gegevens aanpassen, bijvoorbeeld na een verhuizing. Zonder registratie is het vaak niet mogelijk om de juiste eigenaar te achterhalen! Hierdoor komt het nog regelmatig voor dat een dier onterecht in het asiel belandt.

Weet u niet of uw dier gechipt is of bent u het chipnummer kwijt? Wij controleren het graag voor u, als u even met uw dier naar de praktijk komt.

Zie voor meer informatie over chippen ook de site van het LICG. Wilt u uw dier laten chippen? Maak dan een afspraak via 0561 612282 of via onze website. Voor het chippen is geen verdoving vooraf nodig.