Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

Diensten

Buitenpraktijk
Onze diensten

Algemene gezondheidszorg

Ons buitenpraktijkteam staat dagelijks voor u klaar om bij u thuis uw paard te onderzoeken. Regelmatig kan thuis een passende behandeling worden ingezet en uitgevoerd. Het klinisch onderzoek kan door onze nauwe samenwerking met de kliniek snel uitgebreid worden met aanvullend onderzoek, zoals bloed- en mestonderzoek, en mobiele echografie en röntgenonderzoek.

Mocht de diagnostiek en behandeling thuis niet afdoende zijn, dan heeft de dierenarts contact met een team wat klaar zal staan op de kliniek.

Spoed

Met onze afdeling buitenpraktijk staat Dierenkliniek Wolvega 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Voor meer informatie zie onze pagina “spoedeisende hulp”.

Preventieve Diergeneeskunde

Preventie is een belangrijk aspect in de gezondheid van uw paard. Tegen o.a. ziektes als Influenza, Tetanus en Droes kan gevaccineerd worden. Afhankelijk van de ziekte en het vaccin dient dit om de zoveel tijd herhaald te worden.
 
Wormenbesmetting vormen nog altijd een risico voor paarden. In Nederland gaat het vooral om besmettingen met cyathostominae (bloedwormen) en Parascaris (spoelwormen), waarvan die laatste met name voorkomt bij jonge paarden.

In verband met het ontstaan van resistentie tegen ontwormingsmiddelen is het belangrijk om regelmatig mest onderzoek te doen, zodat gerichter ontwormd kan worden. Ook mag het belang van goed weidemanagement niet onderschat worden in de bestrijding van wormen.

Een belangrijk deel van het welzijn van het paard is de voeding. Een ruwvoer van goede kwaliteit vormt de basis van het dieet, maar daarnaast is er een onbegrensd aantal mogelijkheden qua krachtvoer en aanvullende supplementen.

Gebitten

De tanden en kiezen van een paard groeien het hele leven door. Met kauwen slijt voortdurend een laagje van de kroon af. Mocht dit afslijten niet gelijkmatig gaan, kunnen onregelmatigheden in het kauwvlak ontstaan. Denk hierbij aan haken, scherpe emailpunten of hoogteverschillen tussen de kiezen. Als een of meerdere van deze dingen te extreem wordt, dan kan dit problemen geven met rijden en/of eten.

Om dit te voorkomen is het belangrijk het gebit van uw paard regelmatig te laten controleren en als het nodig is te laten behandelen.

Bij Dierenkliniek Wolvega werken we met elektrische vijlsystemen. Deze laten het toe om ook achterin de mond nauwkeurig te kunnen werken.

Gebitsbehandelingen zijn zowel bij ons op de kliniek als bij u thuis uit te voeren.

EXPERTS

Specialisten

Geartsje Zandstra

Geartsje Zandstra

Buitenpraktijk & Gynaecologie

Xia Dochy

Xia Dochy

Buitenpraktijk & Gynaecologie

Salina-van-Steenbergen

Salina van Steenbergen

Buitenpraktijk & Gynaecologie

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.