Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

Specialisaties

Chirurgie

Direct curatief ingrijpen op de plek van het euvel.

 

Een minimaal invasieve kijkoperatie in het gewricht

Arthroscopie

Dagelijks worden er uit verschillende gewrichten middels een kijkoperatie, arthroscopie, ‘ocd-chipjes’ of botfragmenten verwijderd. Naast deze toepassing van de kijkoperatie worden geïnfecteerde gewrichten zoals bij veulens met lidziekte bekeken, gespoeld en uitgeruimd.

Het repareren en fixeren van botbreuken

Osteosynthese

Naast de veel voorkomende hoefbeenbreuken en de veel geopereerde griffelbeenbreuken, wordt er bij botbreukoperaties, osteosynthese, gebruik gemaakt van platen en schroeven die met behulp van röntgendoorlichting exact geplaatst worden. Afhankelijk van de aandoening en lokalisatie wordt het been direct volgend op de operatie in het verband of in het gips gezet.

Opereren weke delen in slijmbeurzen & peesschedes

Tenoscopie en bursascopie

Paarden met pijn in synoviale holtes kunnen met goed gevolg geopereerd worden met een kijkoperatie van de betreffende slijmbeurs, de tenoscopie (vb bandletsel achter de voorknie, ringbandproblemen). Aanvullend kan er een zenuwsnede noodzakelijk zijn of een decompressie van de betrokken peesstructuur al dan niet aangevuld met regeneratieve therapie.

Spoedoperaties bij koliek, keizersnedes

Internistische chirurgie

Bij dierenkliniek Wolvega hebben we alle faciliteiten om allerhande spoedoperaties te verrichten. Liggingsveranderingen en verstoppingen van het darmpakket zijn veelvoorkomende oorzaken van koliek bij het paard. Deze kunnen wij middels een buikoperatie verhelpen. Ook keizersnedes kunnen we via deze techniek uitvoeren.

Daarnaast kunnen sommige operaties bij het staande paard worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van tumoren, sinustrepanaties en laparascopische kijkoperaties van de buik.

Keel- en bovenste luchtweg chirurgie

Om de functie van een sportpaard te optimaliseren is chirurgie van de bovenste luchtwegen soms gewenst. Afhankelijk van de aandoening is er een breed scala aan opties, bijvoorbeeld een “tie-back operatie” bij cornage, waarbij de luchtstroom wordt verbeterd door het opspannen van één van de arykraakbeentjes in de keel.  Ook hier geldt dat sommige aandoeningen te verhelpen zijn aan het staande paard.

Overzicht-Operatie-Kamer-Paarden-Dierenkliniek-Wolvega-Paarden

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.