Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

ONZE DIENSTEN

Interne geneeskunde
Sportbegeleiding bij sportpaarden: voor optimale prestaties van uw paard

Bovenste luchtwegen

Wanneer je paard een bijgeluid maakt of benauwd is kunnen we mbv onze endoscopie apparatuur in de neus, keel en luchtzakken kijken wat er aan de hand is. Ook beschikken we over een dynamische endoscoop, hiermee kunnen we in de keel kijken terwijl het paard gereden wordt. Het is namelijk zo dat verschillende problemen in de keel zich pas voordoen als het paard inspanning moet leveren en moe wordt. Hiermee worden de spieren in de keel ook moe en kunnen problemen als cornage en verplaatsing van het zacht gehemelte optreden, soms alleen bij maximale inspanning.

Door het combineren van de internistische en orthopedische kennis kan uw paard optimaal begeleid worden voor het leveren van topprestaties

Longen

Asthma komt heel veel voor bij onze paarden. Dit heeft met name te maken met het feit dat paarden eigenlijk niet gemaakt zijn om binnen gehouden te worden en gedroogd ruwvoer moeten eten. Ook sommige inspanningen kunnen bepaalde typen asthma uitlokken of verergeren. Bij DKW hebben we hier al jaren veel ervaring mee, dit omdat we veel sportpaarden zien, maar ook omdat we twee Internisten hebben die gespecialiseerd zijn in luchtwegonderzoek. Met behulp van een monster uit de luchtpijp (tracheaalspoelsel) en een monster uit de longen (bronchiaalspoelsel) kunnen we de precieze diagnose stellen.

Detecteren van bijgeruis om indien nodig te handelen met hulp van specialisten

Cardiologie

Ernstige hartafwijkingen komen gelukkig niet veel voor bij het paard. Echter kunnen we bij keuringen wel frequent bijgeruisen horen. Wat betekenen deze? Zijn deze van belang of niet? Met behulp van onze gesofisticeerde GE echo brengen onze internisten het hart in beeld en bekijken of er een kleplek aanwezig is en of dit van belang is of niet. 

Cardiologie-bij-paarden
Door in een vroeg stadium te handelen vergroten we de kans op een goede uitkomst

Veulenzorg

Pasgeboren veulens zijn baby’s en daarmee extra kwetsbaar. De meest voorkomende ziekte is nog altijd het oplopen van een bacteriele infectie. Meestal zit hier een gebrekkige biestvoorziening aan ten grondslag. Infecties in de eerste levensdagen zijn levensbedreigend en vragen snel en adequaat handelen. Ons team kan hier 24/7 op inspelen en mbv ons laboratorium de goede diagnose en behandeling instellen. Ook met infecties in de beenderen en gewrichten (lidziekte) hebben we veel ervaring.

Een correcte beenstand is uitermate belangrijk voor een topatleet. Tot een leeftijd van 6 maanden kunnen we hier vaak een positieve invloed op uitoefenen evt zelfs met een operatie. Samen met onze gespecialiseerde kliniekhoefsmeden behalen we bovengemiddelde resultaten. Ook hiervoor geldt uiteraard: hoe eerder onderzoeken en behandelen, hoe meer kans op een goede uitkomst!

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.