Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

Specialisaties

Keuringen

Een volledige screening voor aankoop.

 

De huidige gezondheidsstatus van een paard

Klinisch

Binnen Dierenkliniek Wolvega is er veel expertise op het gebied van aan- en verkoopkeuringen. Uitgebreide ervaring op orthopedisch en ook chirurgisch gebied weegt in ons voordeel om keuringsbevindingen goed te kunnen wegen en interpreteren en u van goed advies te kunnen voorzien. 

Onze nieuwe hal is ingericht om een volledige klinische keuring onder ideale omstandigheden te kunnen uitvoeren. Door de paarden in een overdekte hal te onderzoeken op “het straatje” en op een goed afgerasterde harde en zachte volte, is er weinig afleiding en kan er een eerlijk en objectief oordeel worden geveld. Onze harde volte is uitgerust met een gravelbodem waardoor de paarden goed kunnen worden beoordeeld zonder het risico van uitglijden. 

Gezien de ideale omstandigheden in onze hal hebben wij een sterke voorkeur om keuringen bij ons aan de kliniek uit te voeren. In overleg is het echter ook mogelijk om bij u thuis te komen keuren. Randvoorwaarden zijn dat er een rechte bestrating is van +- 20 meter lang en een harde en zachte volte met een minimale diameter van 15 m. 

Een voorspellende waarde voor het toekomstig gebruik

Röntgen

Dierenkliniek Wolvega beschikt over de modernste technieken op het gebied van röntgenonderzoek. Het digitale röntgensysteem op de kliniek biedt de mogelijkheid om de hoogste kwaliteit röntgenopnamen van zowel benen als hals en rug in een rap tempo te maken. Op deze manier brengen we de gezondheid van het paardenskelet van straalbeen tot en met knieschijf geheel in kaart. Gemaakte röntgenbeelden kunnen vervolgens ook direct digitaal in DICOM of JPG worden doorgestuurd naar derde partijen, bijvoorbeeld bij keuringen voor buitenlandse kopers of voor bijvoorbeeld KWPN PROK onderzoeken of röntgenscreenings voor andere stamboeken.    

Daarnaast hebben wij de beschikking over meerdere mobiele digitale röntgensystemen waardoor röntgenkeuringen ook prima op locatie mogelijk zijn. Ideaal voor bijvoorbeeld röntgenscreening van jonge paarden vanuit de opfok. De kwaliteit van de “mobiele” röntgenopnames van de benen zijn gelijkwaardig aan die van de kliniek. Voor het maken van hoogwaardige hals- en rug opnamen adviseren wij om dit op de praktijk te doen.  

Gezien onze uitgebreide expertise op het gebied van keuren en chirurgie kunnen wij eventuele vervolgstappen, zoals het operatief verwijderen van OCD en andere chipfragmenten direct met u doorspreken. 

Relevante EXPERTS

Specialisten

Willem Houterman

Orthopedie, Gebitten, Buitenpraktijk

Anneloes-Smit

Anneloes Smit

Buitenpraktijk & Orthopedie

Stamceltherapie - Don van de Winkel

Don van de Winkel

Certified ISELP-member, medische beeldvorming, orthopedie

Waling Haijtema

Sportbegeleiding, Orthopedie, KNHS Teamveterinair Endurance

Aart Schutrups

Chirurgie, Sportbegeleiding, Orthopedie

Willem van Kampen

Sportbegeleiding, Orthopedie, Buitenpraktijk

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.