Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

ONZE diensten

Sportbegeleiding

Optimale prestaties

Sportpaard begeleiding is een multidisciplinaire aanpak waarbij alle facetten van de gezondheid van uw paard worden geoptimaliseerd. Deze brede aanpak betreft niet alleen een orthopedische of internistische blik maar ook optimalisatie van beslag, voeding, training etc.

Binnen Dierenkliniek Wolvega hebben wij een aantal dierenartsen die zich volledig focussen op de begeleiding van sportpaarden. Het doel van deze begeleiding is het tijdig onderkennen van kleine problemen om op deze manier het ontstaan van blessures of mindere prestaties te voorkomen.

Sportbegeleiding in de praktijk

In de praktijk houdt dit in dat wij uw paard op regelmatige basis, afwisselend van 1x per maand tot 2x per jaar, uitgebreid onderzoeken. Hierbij is er eigenlijk sprake van een klinische keuring zoals die wordt uitgevoerd bij de aankoop van een paard. Daarnaast wordt er indien gewenst meegekeken met training, optimalisatie van voeding, beslag etc.

Bij Dierenkliniek Wolvega is het gebruikelijk dat u als klant met uw paarden een vaste dierenarts hebt die uw paarden gedurende de carrière begeleidt en volgt. Indien we tijdens dit traject problemen tegenkomen, kunnen deze in een vroeg stadium verholpen worden. De kracht van Dierenkliniek Wolvega is dat wij hiervoor gebruik kunnen maken van de verschillende gespecialiseerde dierenartsen die we hiervoor in huis hebben.

Veel voorkomende zaken die we hierbij tegenkomen zijn rug- en halsproblemen, gevoeligheden in de benen nog voor een paard enige vorm van kreupelheid laat zien, maagzweren, afwijkende bloedwaardes etc.

Voorkomen is beter dan genezen

Kortom: sportpaard begeleiding is een teamprestatie van u en uw paard ondersteund door Dierenkliniek Wolvega waarbij ons motto is: “Vorkomen is beter dan genezen”

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.