Paarden: (0561) 688 555        Rundvee & Gezelschapsdieren: (0561) 612 282

Bello is een fleurige Cocker Spaniel reu van 2 jaar oud. Een paar weken geleden kwam hij in de dienst met pijnklachten. Hij at en dronk wel, had normale ontlasting, maar leek wat last van zijn rug te hebben. Dit was vooral als hij ergens op/af moest springen. Met pijnstillers ging het beter met Bello.

2 weken later kreeg Bello geen pijnstilling meer en leek hij toch weer meer pijn te krijgen. Ook viel het de eigenaar op dat Bello een bult op zijn flank kreeg en dat hij slomer werd. Hij eet en drinkt, poept en plast wel. De bult is pijnlijk, lijkt vocht te bevatten en ook heeft Bello koorts. De dierenarts besluit in overleg met de eigenaar om onder een roesje de bult te inspecteren en te openen, er wordt gedacht aan een abces. Bij het openen van de bult komt er veel pus te voorschijn en als de dierenarts verder kijkt, komt er een satéprikker van 10 cm te voorschijn!

Deze blijkt door een gaatje in de buikwand te zijn gekomen! Bello heeft de satéprikker dus enkele weken geleden ingeslikt, deze is in zijn maag gekomen en heeft door de maag heen geprikt en uiteindelijk zelfs door de buikwand! Het is een wonder dat hij niet veel zieker is geworden. De dierenarts heeft het gaatje dichtgehecht en de buik geïnspecteerd, het blijkt dat de darmen wel verkleefd aan de buikwand zitten, door de reactie die de satéprikker heeft gegeven. Maar Bello heeft hier geen last van, want hij eet en poept gewoon!

Een dag na de operatie voelt Bello zich al weer stukken beter en na 2 weken is hij weer helemaal “het baasje”. Een prikkelend verhaal dus met gelukkig een goede afloop!