Paarden: (0561) 688 555        Rundvee & Gezelschapsdieren: (0561) 612 282
Beste schapenhouders,

We hebben onze schapenavond gehouden op woensdag 7 februari 2018. De avond stond in het teken van verlossingen en abnormale geboortes. Het was een gezellige en vooral leerzame avond voor onze schapenhouders. De opkomst was zeer goed met maar liefst 40 aanwezigen.

Aan het begin van de avond is er kort aandacht besteed aan het bedrijfsbehandelplan. Dit is een nieuw plan waarin medicijnen staan welke u als schapenhouder kunt gebruiken voor de verschillende behandelingen bij uw schapen. We hebben nog een aantal plannen bij de balie klaarliggen, dus mocht u er nog niet eentje hebben? Kom dan gerust één ophalen.

Tijdens het vervolggedeelte van onze schapenavond werd de groep in tweeën gedeeld. De ene groep kreeg een presentatie van onze dierenarts Maria Aalders over moeilijke geboortes en de andere groep kreeg een praktische les van onze assistente Femke, waarbij verkeerde liggingen werden geoefend met behulp van een lam en een dichte verlosbak. De avond is afgesloten met een hapje en een drankje.

Mocht u de presentatie van deze schapenavond nog een keer willen bekijken of kon u niet aanwezig zijn? Dan kunt u op onderstaande link klikken.

Presentatie 7-2-18