Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

Specialisaties

Unieke onderzoeksmogelijkheden

Meten is weten. 

Unieke onderzoeksmogelijkheden

Eigen laboratorium

Erna-Kooistra-5898-Dierenkliniek-Wolvega-Rundvee
NAAM-5908-Dierenkliniek-Wolvega-Rundvee
Marian-van-Spengen-werkfoto-Dierenkliniek-Wolvega-Rundvee

Meten is weten

Op onze praktijk hebben we een eigen laboratorium waar we snel en betrouwbaar onderzoek kunnen doen. Bacteriologisch onderzoek bijvoorbeeld om de ziekteverwekker bij een mastitiskoe of hoog celgetal koe te bepalen. Maar ook water, bloed en mest kunnen we microscopisch nauwkeurig en met sneltesten onderzoeken. Meer en betere informatie zorgt ervoor dat we met meer succes hebben bij de behandeling.

Innovatie

Diagnostiek

Chirurgische ingrepen

We willen dat koeien een hogere levensproductie halen. Het loont om daarin te investeren. Een hoge levensproductie betekent ook minder jongvee opfokken en daarmee bespaart u op opfokkosten die al gauw tussen één en drie cent per liter melk liggen.

Streven naar koeien die nog een lactatie langer meegaan betekent ook op veel zaken de puntjes op de i zetten. Er mag tenslotte in de voeding en verzorging zo min mogelijk misgaan om te voorkomen dat koeien vroegtijdig en onvrijwillig uitvallen. Om u hierbij te ondersteunen kunnen we behulpzaam zijn bij het toetsen van de mineralenvoorziening. De kleinste deeltjes in het rantsoen kunnen namelijk een grote impact hebben op de levensduur.

Middels leverbiopten kunnen we direct én betrouwbaar nagaan hoe de mineralentoestand van de veestapel is.

Lebmaagscopie en tyloom verwijderen

Streven naar een hoge levensproductie betekent ook oudere koeien nog een extra kans geven. Een lebmaagscopie (kijkoperatie bij lebmaagverplaatsing) is een ingreep met een hoge slagingskans en met een lage impact voor de koe. Na zo’n scopie kan ze de draad van de productie snel weer oppakken en zo vlot nog een paar lactaties langer meegaan.

Om nog een voorbeeld te noemen van een levensverlengende ingreep: het verwijderen van een tyloom. Een investering in de klauwgezondheid die u met rente terugkrijgt doordat de koeien ouder worden.

GEPASSIONEERDE EXPERTS

Specialisten

Team Dierenkliniek Wolvega Rundvee

Neem vrijblijvend contact op

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u gemakkelijk direct contact opnemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.