Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

Wanneer u bij uw dier een knobbel of bobbel voelt kan dat flinke ongerustheid veroorzaken. Wat voor soort bultje is het? Een vetbult? Een ontsteking onder de huid? Of een onschuldig talgbultje? Helaas komen bij huisdieren ook tumoren voor. Met een tijdige diagnose door de dierenarts kan er in zo’n geval zo snel mogelijk een behandeling gestart worden.Het is dan ook van belang dat u uw huisdier regelmatig controleert op onregelmatigheden, en wij raden aan om naar de dierenarts te gaan wanneer u een knobbel, verdikking of bult bij uw dier vindt.

Wat kan de dierenarts doen?
Wanneer niet direct duidelijk is om wat voor bultje het gaat, kan de dierenarts deze aanprikken of een biopt nemen: er worden cellen uit de bult gehaald die onder de microscoop bekeken worden. Indien nodig kan dit opgestuurd worden naar een laboratorium voor verder onderzoek. Wanneer duidelijk is om wat voor bultje het gaat, kan een eventueel behandelplan opgesteld worden.

Regelmatige controle
Ga regelmatig met uw dier voor een controlenaar de dierenarts, zodat ongewone dingen als knobbels en bobbels zo vroeg mogelijk opgespoord kunnen worden. Wanneer uw dier lid is van onze Healthy Pet Club, kunt u 2 keer per jaar kosteloos terecht voor een gezondheidscontrolebij één van onze dierenartsen.

Laat knobbels en bobbels controleren!
Wilt u eenknobbel of bobbel bij uw huisdier laten controleren? Maak een afspraak tijdens onze “Knobbels & BobbelsMaand”september.U kunt een afspraak maken om een knobbel of bobbel bij uw huisdier te laten beoordelen door de dierenarts. Het consult is gratis. Als blijkt dat het aan te raden is om aanvullend onderzoek uit te voeren zijn hier kosten aan verbonden. Voor interne beoordeling van cellen onder de microscoop geldt een speciaal actietarief van €20,-. Bent u lid van de Healthy Pet Club? Dan krijgt u op interne beoordeling ook nog eens 10% korting

Deze actie is geldig van 1 t/m 30 september 2021. Eén huisdier op afspraak per gratis Knobbels en Bobbels-controle. Het consult is gratis. Voor een eventuele punctie van de bult en macroscopisch onderzoek tijdens dit consult wordt een actietarief van €12,50 in rekening gebracht. Voor een eventuele punctie van de bult en microscopisch onderzoek tijdens dit consult wordt een actietarief van €20,-in rekening gebracht.  Leden van de Healthy Pet Club ontvangen op deze actietarieven ook nog 10% korting op onderzoeken die in de praktijk uitgevoerd worden. Eventuele verdere onderzoekskosten als gevolg hiervan zullen in rekening worden gebracht. Bij de gratis Knobbels en Bobbels-controle zijn geen vervolgconsulten, medicatie of behandelingen inbegrepen. Deze zullen tegen de normale prijs in rekening worden gebracht. Dierenkliniek Wolvega behoudt zich het recht voor om deze promotie te allen tijde zonder kennisgeving in te trekken. De promotie is beperkt tot beschikbaarheid