Paarden: (0561) 688 555        Rundvee: (0561) 612 282        Gezelschapsdieren: (0561) 430 410

 

IEDERE EERSTE DINSDAG & WOENSDAG VAN DE MAAND: 30 EURO KORTING!
Sinds 2019 bieden wij laparoscopische sterilisaties bij de teef aan! Deze kijkoperatie wordt uitgevoerd in de kliniek in Noordwolde (www.dknw.nl) door onze eigen dierenartsen. Een afspraak maken kan via 0561 430410. Onze assistentes geven u ook graag meer informatie!

 Waarom steriliseren?

 Als u geen nestje (meer) wilt van uw teef raden wij in de meeste gevallen sterilisatie aan. Door middel van sterilisatie kunnen veel gezondheidsproblemen in het verdere leven van de teef voorkomen of verminderd worden. Zo heeft een gesteriliseerde teef geen kans meer op baarmoederontstekingen en terugkerende schijnzwangerschappen en is het risico op melkkliertumoren en suikerziekte een stuk kleiner.

 Laparoscopisch steriliseren

 Bij Dierenkliniek Noordwolde hebben wij de mogelijkheid om teefjes te steriliseren door middel van een kijkoperatie, of te wel laparoscopische sterilisatie. Dit is een moderne, zeer geavanceerde operatiemethode. We maken 2 kleine gaatjes in de buik waardoorheen we instrumentarium en een camera de buik inbrengen. Via een monitor kan de dierenarts op sterk vergrote beelden precies zien wat er zich in de buik afspeelt. De eierstokken worden vervolgens door de gaatjes in de buik verwijderd. Deze techniek is uiterst betrouwbaar en heeft de volgende voordelen:

 Voordelen

 – Er hoeven slechts twee kleine gaatjes in de buik gemaakt te worden om de operatie uit te kunnen voeren. Doordat het relatief kleine wondjes zijn, gaat de genezing snel.

– We hebben bij een kijkoperatie een goed overzicht van de buik. Doordat wij met een camera de buik in gaan, kunnen wij ook andere organen zoals lever, darmen en nieren in beeld brengen. Er hoeft minder aan de organen te worden gemanoeuvreerd. Eventuele nabloedingen worden direct opgemerkt.
– De operatietijd en daarmee de tijd dat uw dier onder narcose is, is korter dan met een open buikoperatie met alle voordelen van dien

Zie ook: https://dknw.nl/onze-diergeneeskunde/sterilisatie-hond-laparoscopie/