Paarden: (0561) 688 555        Rundvee & Gezelschapsdieren: (0561) 612 282

De vakantietijd breekt aan!

Gaat uw dier mee op reis? Of naar een pension? Houd er rekening mee dat er vaak aanvullende vaccinaties of andere eisen nodig zijn.

  • Mee naar het buitenland: uw dier moet gechipt zijn, voorzien van een europees paspoort en moet gevaccineerd worden tegen Rabies (minimaal 21 dagen van te voren). Voor sommige landen gelden aanvullende eisen! Zie hier voor de eisen per land.
  • Vooral in zuidelijke landen komen parasieten voor die in ons land niet voorkomen. Zoals Leishmania (overgedragen door zandvliegen), Babesia (door teken) en hartworm (door muggen). Wij helpen u graag met de juiste preventieve maatregelen.
  • Heeft uw dier last van wagenziekte? Wij helpen u graag.
  • Naar een pension: voor honden is in de meeste gevallen de kennelhoest vaccinatie verplicht. Voor katten geldt soms de eis dat het dier gevaccineerd is met de neusenting tegen Bordetella. Meestal moeten de dieren gechipt zijn. let op dat pensions in de zomer vaak snel vol geboekt zijn!
  • Als uw dier lekker thuis blijft en u een oppas regelt zorg dan dat u goed afspreekt wat de oppas mag/moet doen mocht uw dier bijvoorbeeld onverhoopt ziek worden. Indien gewenst kunt u aan ons doorgeven wie er in uw vakantie ‘verantwoordelijk’ is voor het dier.

Wij wensen u en uw huisdier een hele fijne, onbezorgde vakantie toe! Heeft u vragen, aarzel dan niet om ze ons te stellen.